Jó munkához, jó világítás

A munkahelyek, irodák megvilágítása különösen fontos, hiszen a megfelelő fényviszonyok kialakításával kellemesebb körülményeket, hosszabb koncentrációra alkalmas környezetet teremthetünk a kollégák számára, szemük egészségéről nem is beszélve!

Mindenkivel előfordult már, hogy egy irodában töltött sűrű nap végére megfájdult a szeme, vagy feje, esetleg egy őszi vagy téli napon rossz közérzetre, fáradtságra panaszkodott, amit a hetedik kávé sem tudott enyhíteni.

Nem véletlenül, hiszen legtöbbünknél a képernyő az a „világítótest”, amely egész nap a legközelebb van hozzánk. A nagy koncentrációt igénylő munka alapfeltétele viszont a nyugodt és világos munkakörnyezet, ezért irodák tervezésénél fontos cél a világítás szempontjából tökéletes komfortérzetet nyújtó munkahely megteremtése, melyben nagy szerepet kap a természetes, vagy azt majdnem helyettesítő direkt fény, mely kiemel, de nem vakít.

Nem elhanyagolható emellett, a különféle munkaszituációkhoz rugalmasan igazítható világítás illetve a megfelelő színhőmérséklet kialakítása sem, melyben a személyre szabhatóság és könnyen kezelhetőség kap főszerepet.

A cégek többsége egyre fontosabbnak tartja a fenntartható fejlődést és környezetbarát megoldásokat, ezért legtöbb esetben igyekszünk hatékony és kímélő megoldásokat találni.

Manapság egyre több vezető nyitott a „home office”, vagyis az otthonról történő munka lehetőségére. A hely megvilágítására viszont így is érdemes hangsúlyt fektetni. Ehhez a legjobb megoldást a természetes és a mesterséges fény kombinációja jelenti. Az éjszakai órákban persze nem tudunk a természetes megvilágításra hagyatkozni – ilyenkor alternatív megoldásokra van szükség, melyben szintén szívesen segítünk.