Architectural Design of the Year – a Zene Háza Amerikában is rangos elismerésben részesült

Számos európai szakmai elismerés után, a Liget Projekt által életre hívott Magyar Zene Háza Amerikában is siker. Az egyedi elképzelések alapján megvalósult budapesti épület a világ egyik legnívósabb építészeti fődíját, a Design of the Year elismerést nyerte el az építészeti kategóriában.

Az Architecture Masterprize elismerést azért hozták létre 2015-ben, hogy világviszonylatban elősegítsék a minőségi építészet ismertségét, és új lehetőségeit bemutató alkotásokat. A díjat olyan egyedi kezdeményezésekért ítélik oda, amelyek újszerűségükkel, kreativitásukkal és innovációjukkal kitűnnek a kortárs építészeti alkotások közül.

A díjra az idén 65 országból érkeztek jelölések, melyből a neves építészekből, elméleti és gyakorlati területek kiválóságaiból álló grémium, többkörös szavazással választotta ki az arra érdemes nyertest.

Magyar Zene Házáról adott közleményükben kitértek az épület és a természet harmóniájára, a merész színhasználatra, valamint a koncertterem akusztikájára, illetve méltatta a Sou Fujimoto által tervezett városligeti épület inspiráló és innovatív jellegét is.

Az elismerést Baán László, a projekt miniszteri biztosa vette át a bilbaói Guggenheim Múzeumban rendezett díjátadón, ahol a miniszteri biztos elmondta, a Liget Budapest projekt ma Európa legnagyobb léptékű kulturális tartalmú városfejlesztési projektje.