andrassy_MG_9796

Andrássy út 100. homlokzatvilágítás

Koncepció alapelve, hogy a homlokzatvilágítás az építészeti elemeket hangsúlyozza, és ezzel alakít ki egy egyedi, finom megjelenést az esti városképben. A cél hogy a díszvilágított épület beilleszkedjen az Andrássy út esti arculatába

Környezet:  Az Andrássy út ezen szakaszán nátriumlámpás közvilágítás található, amely alapvilágítást biztosít az épületnek. Környezetet figyelembe véve egy visszafogott világítást jelenítünk meg az épületen meleg fehér fénnyel. A megvilágítás erőssége illeszkedik az Andrássy út világításához, nem hivalkodik.

Homlokzatvilágítás elemei:

Az épület homlokzata két jól elkülönülő részből áll, az oldalt elhelyezkedő két fő rizalitból és a közöttük kissé hátrább elhelyezkedő homlokzat részből, mely már építészeti díszeiben is visszafogottabb, így a homlokzat világítását is alacsonyabb szintre terveztük ezen a részen.

Épületet két erkély díszíti, melynek balusztereit is megvilágítjuk, valamint az erkély alja és az erkélyre nyíló ablak is kap fényt. Az épületen lévő tető megjelenítése is fontos, mely már messziről látható. Koronázó főpárkány egyenletes világítást kap az alatta elhelyezkedő tagozatokat világító lámpatestekből. Megjelenése hangsúlyos az esti képben, lezárja és összefogja az épületet.

Elhelyezés: Lámpatesteket párkányok fölé félig rejtetten szereljük a falra úgy, hogy az utca szintjéről ne zavarják a nappali látványt.

Világítási komfort: Fő tervezési alapelvünk, hogy a homlokzatvilágítással ne zavarjuk sem az épületben lévőket, sem az épület körül közlekedőket. Lámpatestek kialakítása, valamint azok elhelyezése, beállítása olyan, hogy az ablakokon nem világítanak be.

Fényszennyezés: Lámpatestek pontos optikával rendelkeznek, valamint világítástechnikai számítással, modellezéssel határoztuk meg a pontos helyzetüket és beállításukat, így minimálisra csökkentve a környezetbe jutó fényszennyezés mértékét.

Lámpatestek:   A felhasznált lámpatestek kiváló minőségű LED fényforrással szereltek.

Energiatakarékosság, karbantartás mentesség és hosszú élettartam jellemzi a tervezett lámpatesteket. Minden fényforrás 3000K meleg fehér színhőmérsékletű.