Babel étterem

Az elegáns és meghitt hangulatot árasztó étterem időtállóságot hangsúlyozó filozófiája a belső térben is megjelenik. A különleges atmoszféra része a gondosan megtervezett világítás is.

A csúcs gasztronómiát képviselő hely nem ismer kompromisszumokat sem az ételekben, sem a környezetben. Változatos világítási megoldásaink mindig az adott helyzethez illeszkednek – miközben egy tudatosan átgondolt tér-koncepció egészét képezik.”

Fontosnak tartottuk a minden részletre kiterjedő tervezést, amely jelentősen hozzájárul a belső térben étkező vendégek komfortérzetéhez.

A tervezés kiindulópontjaként elemzést végeztünk, hogy miről szól a tér és milyen értékeket kell, hogy képviseljen a világítás, így az egyik fő szempont a teljes káprázásmentes környezet kialakítása lett.

Az étterembe érkezőket visszafogott fények fogadják, akik a vacsora során egy forgatókönyv szerint folyamatosan átalakuló világítás mellett élvezhetik a gasztronómia remekeit. Ezek az adaptív fényviszonyok követik az emberek hangulati változásait, ahogy az este átfordul az éjszakába.

Ez érvényesül az étterem hangulatát meghatározó látványelem, a borhűtő világításánál is, ahol a 45 fokban döntött rézburkolatra ragasztott tükörben csak a ledek tükörfénye látszik.

A mosdóban viszonylag feszes volt a tér, ezért annak érdekében, hogy a hely megfelelő hangulatú legyen, a térérzet növelését feszített fóliával is segítettük. A női részben emellett vörös, a férfi részben kék fény alakul át fokozatosan fehérré.

A kör alakú asztalok feletti direkt fényforrások legerősebben az asztalok közepét világítják meg és az reflexiós felületként szórja szét a fényt az asztallap szélére és a vendégekre. A belső tér hangulatvilágításának részei a téglafal alján, a könyvespolcnál végig futó és a kandalló feletti súroló világítás.