Goldberger Textilipari Gyűjtemény

A Goldberger Textilipari Gyűjtemény megújult közösségi tereinek professzionális megvilágítása, a múzeummal közös, sikeres szakmai együttműködésünk eredménye.

A projekt célja elsősorban a modern formanyelv és a régi ipari környezet harmóniájának kialakítása, illetve a 200 éves múltra visszatekintő egykori gyárépület új tartalmának, egymásba átívelő közösségi tereinek különleges megvilágításba helyezése volt.

A különböző belmagasságú és mennyezetű terekbe indirekt sínes világítási rendszert – az ERCO egyszerű formai kialakítású és minimalista megjelenésű „H”rendszerét – alkalmaztunk. Ez a megoldás az adott terek funkcióihoz maximálisan igazodó világítási rendszer, mely kiemeli a bejárat, a kávézó, az információ és a rendezvényterem zónáit, miközben mégis egyfajta harmonikusan egységes megjelenést is ad.
A homogén felületű falakat és mennyezetet, indirekt világítással derítettük, melyek egyfajta általánosan kellemes fényt adnak a fogadótérben.
A rendezvény tér profi világítási rendszere egyaránt alkalmas a koncentrált és szórt fény kibocsátására. A profil alsó részébe ERCO 3 áramkörös sín került, így a lámpatestek három különböző áramkörön kapcsolhatók. Ennek segítségével külön megvilágítást kaphatnak a falon elhelyezett képek, az előadói pulpitus, és külön körön van az általános világítás. A többi helyen opálbúrát alkalmaztunk a profil lezárásához, mellyel szép, egyenletes fényhatást értünk el a közösségi térben.

A kávézó környékén a bútorszalagba süllyesztett LED-sor derítő fénye modern hangulati elem is egyben, míg az információs pult feletti színes izzók kábeleinek színein visszaköszönnek a Goldberger logó árnyalatai.

Az info-shop-ruhatár termében spotlámpák adnak helyi világítást, kiemelve a bútorszalagot és az árusító falfelületeket, valamint a ruhatári szekrényeket. A rámpatér megvilágítása szintén indirekt módon, a gipszkarton dobozok tetején elhelyezett világítótestekkel történt.