Aqua-lobby-2016-2

Danubius Hotel Aqua Hévíz

 

A hotelek belső megvilágításánál fontos, hogy a többféle funkciót betöltő tereknek mind meglegyen a maguk sajátos atmoszférája, illetve az is cél, hogy a vendég kellemes légkörben érezhesse magát.

A hévízi Danubius Health Spa Resort Aqua magasra tette a mércét enteriőr és világítástechnika terén – megújult bejáratával, recepciójával és lobbijával minden vendég luxus környezetben találja magát.

A lobbyban nap, mint nap sok ember fordul meg, fogadja a betérő vendéget, ezért hangulata és formavilága kiemelt jelentőséggel bír – a figyelem középpontjában álló helyiséget az Artemide dekoratív lámpáival tettünk még formabontóbbá.

Az információs felületek (táblák, feliratok, lift, lépcső) megvilágítása szintén nem elhanyagolható  – a megfelelő szakértelemmel kiválasztott lámpatestek segítenek az otthonos, rendezett környezet kialakításában és egyszerűbbé teszik az eligazodást.

Közlekedés hangsúlyozása érdekében kevésbé direkt fényforrásokat terveztünk, ugyanakkor szem előtt tartottuk, hogy az ismeretlen helyen való gyors és zavartalan tájékozódás éppúgy szakértői szemmel, de eltérő funkcióra tervezett világítást igényel, mint a fogadópult, a lobby, vagy az étterem.

Annak ellenére, hogy a legtöbb szálloda rendelkezik a világításról is szóló standarddal, ezek általában arculati, belsőépítészeti megközelítések. A Hotel Aqua Hévíz esetében lehetőségünk nyílt egyfajta holisztikus szemléletmód szerint, a funkcionális és technikai alapok mellett olyan enteriőrt létrehozni, mely az érzékekre is hat: olyan, a helyiségeket leginkább kiemelő világítástechnikai megoldásokat álmodtunk meg, melyek esztétikailag is illenek a berendezés megújult, elegáns színeihez és tereihez.