Casambi

Leírás

A Casambi rendszere a Bluetooth Low Energy technológián alapszik, amely a jelenlegi legfejlettebb vezeték nélküli technológiák egyike. A Bluetooth Low Energy technológia jelen van valamennyi modern okostelefonban, tabletben, valamint okosórában, biztosítva ezzel a készülékek ígéretes jövőjét.

A BLE technológiát a Nokia fejlesztési központja fejlesztette – közülük kerültek ki a Casambi cég későbbi megalapítói. A Casambi munkatársai ennek az előnynek köszönhetően ismerték fel idő előtt a BLE technológia nyújtotta lehetőségeket és még azelőtt kezdték meg a fejlesztéseket, mielőtt a piacon megjelentek volna a BLE technológiát használó készülékek.

Vezeték nélküli hálózat

A Casambi olyan hálózatot épít fel, ahol a rendszer egyes elemei az összes szomszédos elemmel kapcsolatban állnak, így az potenciális hibalehetőség minimális – egy elem meghibásodása esetén a rendszer a többi eszközzel zavartalanul működik tovább.

Ezzel az önrendszerező hálózattal nagyszámú eszközt tudunk vezérelni bármely pontból (mivel bármelyik eszközre rá lehet csatlakozni pl. egy mobiltelefon segítségével), valamint lehetőségünk van a rendszerfrissítéseket a rendszer valamennyi pontján elvégezni. Ebben a rendszerben bármely eszköz  – annak lecsatlakozása esetén – átveszi a lecsatlakozott eszköz feladatát, valamint a későbbiekben képes újra  visszacsatlakozni a rendszerhez.

A Casambi által vezérelt eszközök önálló egységként működnek, és csak szükség esetén használják a rendszer erőforrásait. Nincs szükség Internet kapcsolatra ahhoz, hogy a rendszer zavartalanul működjön, csupán akkor, ha a hálózat felépítését felhőn keresztül szeretnénk módosítani.

Applikáció

A Casambi applikáció  egy lehetséges felhasználói interfész a Casambi világítás vezérlő rendszerében: funkcionálhat mint rendelkező eszköz, vagy mint távoli hozzáférési pont. A Casambi applikáció iOS és Android rendszerű készülékekkel is működik, használható okostelefonon, tableten, okosórán. Az applikációt bármely végfelhasználó ingyenesen töltheti le.

A Casambi applikációt szakértők fejlesztették oly módon, hogy azt bárki – technikai hozzáértéstől függetlenül – használni tudja. A Casambi világításvezérlési technológiája lehetőséget ad a Casambi partnereinek arra, hogy szükség esetén kifejlesszék és megvalósítsák a legösszetettebb vezérlési feladatokat ellátó programokat, a Casambi applikáció  pedig egyszerűen átláthatóan, felhasználóbarát módon jeleníti meg  a funkciókat. Ennek köszönhetően a Casambi éppúgy megállja helyét a professzionális világítástechnikai piacon, mint lakossági körökben.

Felhasználói interfészek

A Casambi számtalan lehetőséget nyújt a felhasználó számára a világítás vezérlésére,  a felhasználó egyéni igényeitől függően. A mobiltelefonos applikáció a legkidolgozottabb interfész, emellett használhatunk hagyományos fali kapcsolókat, nyomógombokat, esetleg a Casambi saját vezérlőit, de választhatunk számos egyéb megoldás közül is.

A Casambi bluetooth modulnak és a sokoldalúan testreszabható szoftvernek köszönhetően a cég partnerei kifejlesztették saját felhasználói interfészeiket a világítás vezérlő rendszerhez. Minden partner készüléke kompatibilis egymással, illetve a Casambi saját komponenseivel is.

Lámpatestek

A Casambi technológia bármely gyártó lámpatestével, vagy már létező fali kapcsolójával kompatibilissé tehető, illetve bármely LED működtetőhöz, LED fényforráshoz vagy LED modulhoz könnyen csatlakoztatható,minimális hardveres bővítés  és anyagi ráfordítás mellett. Létrehozva ezzel egy optimális, problémamentesen és gyorsan installálható funkcionális világításvezérlési megoldást.

A Casambi  a világítástechnikai piac legtöbb vezető gyártójával együttműködik.

Részletekkel kapcsolatban kérje kollégánk segítségét, illetve további anyagokat, letölthető technikai dokumentumokat itt, termékinformációkat pedig  itt talál.