Grok Voiles – egyedi lámpa papírból

Az eperfából készülő speciális japán washi papír és Celine Wright tervezőnő kapcsolata húsz éve kezdődött. A könnyedség, a költészet és az egyensúly, amely a stílusát jellemzi, lámpáin keresztül is érezhető.

Egy egyszerű ceruza rajzból Wright olyan formát alakít ki, amely szinte azonnal életre kel: a papír vonalának, természetes gyűrődésének, hangjának különleges, szinte már-már elfelejtett jelentőséget tulajdonít, ettől lesz a tárgy szinte élő és folyamatosan változó. Az általa alkalmazott japán washi papír előnyeit Európában még viszonylag ismeretlenek: téphetetlen, rugalmas, finom és mégis erős, jó minőségű anyag.

Wright minden tárgya kézzel készül, számára a „kézművesség az egyetlen nem szennyező emberi energia „, melyet a természet aprólékos megfigyelésén alapul.

A „Voiles” lámpa meghívás az utazásra. A vitorlák mozgása a washi papír rétegzése alakítja, amely a központi tengelyből indul – a Grokkal való együttműködése tökéletesen ötvözi az első osztályú LED technológiát a könnyedséggel és a természetközeli megoldásokkal.