Artemide Flexia – a fényorigami

A Flexia az észlelések játéka, a látható, – azaz az anyag, a forma és a szín – és a láthatatlan között, amely komfortos fénnyé egyesül. Nemcsak  környezetünk minőségét javítja, hanem hatékony kombinációt teremt minden világítási igényhez; több modul egymás mellé helyezése a tökéletesen kiegyensúlyozott fény és hang elvei alapján alkalmazkodik mindenkori igényeinkhez.

A papiroflexia, másnéven papiruszhajtogatás művészete által ihletett Flexia a japán origamik formájára emlékeztet – ötvözi a modernt és a régit.

Az a világítástechnikai tudás, ami az Artemide vezető dizájnere, Mario Cucinella fenntartható tervezési tapasztalataiban rejlik, egyedülálló megközelítést tesz lehetővé: az akusztikus panelrész szabályozza a visszhangot, elnyeli a környezetben visszaverődő hanghullámokat, míg a szabadalmaztatott Discovery technológia, Ernesto Gismondi kutatásának eredményeként, az átlátszó fénykibocsátó felület magas minőségére irányul.

A végeredményül kapott, szórt fény így egyenletes és kellemes, ahogy a lámpatest alkalmazása is: a Flexia rugalmas szárnyai 0-tól 15°-ig és 30°-ig elforgatható mechanizmussal felszereltek, ami azt jelenti, hogy a sok lehetséges dőlés és pozíció segíthet a környezettel való kommunikációban; a formák, az anyagok és a sűrűség is úgy alakítható, hogy ezek egysége, az emberi beszéd frekvenciáján működjön: az eredmény egy funkcionális intelligenciából fakadó szépség.

A magas minőség az anyagok gondos megválasztásával kezdődik; a hangelnyelő részt újrahasznosított szálak felhasználásával fejlesztették ki: a külső szövet 100%-ban PET-palackokból, míg a belső, panel hulladékanyagokból származik.

A termék itt elérhető: Flexia.